1. 3. 2021

8. evropski kongres matematike v Portorožu bo potekal na daljavo

Matematični kongres, ki poteka vsaka 4 leta, je največje evropsko znanstveno srečanje iz področja matematike, na katerem se tradicionalno podeljuje nagrade Evropskega matematičnega združenja, z vabljenimi predavanji pa se predstavijo najuglednejši svetovni matematiki. Kongres bo potekal od 20. do 26. junija 2021, namesto prvotno predvidenega srečanja več kot 1000 udeležencev v živo v Portorožu pa bodo bodo vsa predavanja in tudi predstavitve prejemnic in prejemnikov evropskih matematičnih nagrad potekala po spletu.

Uradno izjavo organizatorjev in dodatna pojasnila o izvedbi si lahko preberete tukaj.

Prijave na kongres so odprte do 7. junija. Rok za prijavo minisimpozijev in satelitskih dogodkov je podaljšan na 31. marec 2021. Organizatorji vabijo k sodelovanju tudi prostovoljce, ki bodo pomagali pri izvedbi.  

DMFA Slovenije podpira organizatorje kongresa in jim želi uspešno izvedbo, svojim članom pa priporoča, da tudi z lastno udeležbo na kongresu in promocijo kongresa med svojimi sodelavci podprejo prizadevanja, da postane slovenska matematika še bolj prepoznavna v mednarodnem merilu.

8ECM2020-LOGO-2
8ECM2020-LOGO-2