Odbor za ženske DMFA Slovenije

Marjetka Conradi

Marjetka Conradi

E-pošta: ozz@dmfa.si

Odbor za ženske pri Društvu matematikov, fizikov in astronomov Slovenije deluje po zgledu tovrstnih odborov sorodnih društev. Zavzemamo se za promocijo študija matematike, fizike in astronomije med dekleti in ženskami. Ker na teh področjih še vedno prevladujejo moški, je naš namen spodbuditi ženske k aktivnim karieram. Delež študentk se je v zadnjih desetletjih sicer povečal, a po drugi strani je rednih profesoric komaj za vzorec, prav tako ženskih vodij programskih skupin in nosilk projektov. Vse to priča o obstoju tako imenovanega steklenega stropa, ki preprečuje ženskam, da bi se povzpele na najvišja mesta v znanstveni in akademski hierarhiji. Zavzemamo se tudi za ohranjanje zgodovinskega spomina na dosežke znanstvenic, za enake možnosti in enako obravnavo obeh spolov tako pri študiju kot tudi na karierni poti in pri pridobivanju raziskovalnih sredstev, za družinam prijazne znanstvene kariere ter za transparentnost postopkov zaposlovanja v akademskem svetu in razdeljevanja raziskovalnih sredstev.
13. 2. 2024

Srečanje EWM 21. decembra (na daljavo)

Srečanja se je udeležilo 25 predstavnic iz različnih evropskih držav. Na sporedu so bile najprej predstavitve Francije (Guatami Bhowmik), Portugalske (Silvija Barbeiro) in Uzbekistana (Umida Baltaeva).  Iz predstavitev smo izvedli zanimiva dejstva o predstavljenosti in promociji žensk v...

2. 2. 2024

Vabilo na Webinar

Popularizing science without gender bias

This hybrid event is the 10th SCGES webinar and is the participation of the Standing Committee for Gender Equality in Science to the Global Women’s Breakfast.

The event will be held in hybrid format (online and in-person) form on February 27th, 2024.
Venue; Institut Henri Poincaré...