Komisija za popularizacijo fizike v srednji šoli

Jurij Bajc

Tajnik Komisije:

Jurij Bajc

E-pošta: fiss@dmfa.si

Prosimo Vas, da za vsa vprašanja v zvezi s tekmovanji uporabljate le elektronsko pošto, še prej pa preverite, ali ni morda odgovor na Vaše vprašanje že objavljen na naših spletnih straneh. Prosimo Vas tudi, da po elektronski pošti ne sprašujete o dosežkih na tekmovanjih, saj vam na ta način informacije ne bomo posredovali. Če ste geslo izgubili, se obrnite na vašega učitelja pri ustreznem predmetu.
17. 7. 2022

2 srebrni in 3 bronaste na 52. MFO

Na 52. Mednarodni fizikalni olimpijadi, ki je potekala med 10. in 17. julijem 2022 hibridno (na daljavo, za slovenske dijake pa v Hamburgu v družbi še 4 drugih ekip) so naši dijaki zopet dosegli zelo dober uspeh: dijaka 2. in 3. letnika Gimnazije Bežigrad Peter Andolšek in Miha Brvar sta na olimpijadi osvojili srebrni medalji, dijak 4. letnika iste gimnazije Domen Lisjak ter dijaka 3. letnika Gimnazije Koper in Gimnazije Kranj Alexander Gaydukov in Žan Ambrožič pa so osvojili bronaste medalje.

Na olimpijadi je sodelovalo 368 dijakov iz približno 75 držav (natančne podatke bomo objavili kasneje).

Na fotografiji so 4 člani ekipe (Domen je ostal doma in tekmoval na daljavo) na letališču pred odhodom v Hamburg, z leve: Žan, Miha, Peter in Alexander.