Komisija za tekmovanje v znanju naravoslovja Kresnička

Barbara Rovšek

Tajnik Komisije:

Barbara Rovšek

E-pošta: kresnicka@dmfa.si

Prosimo Vas, da za vsa vprašanja v zvezi s tekmovanji uporabljate le elektronsko pošto, še prej pa preverite, ali ni morda odgovor na Vaše vprašanje že objavljen na naših spletnih straneh. Prosimo Vas tudi, da po elektronski pošti ne sprašujete o dosežkih na tekmovanjih, saj vam na ta način informacije ne bomo posredovali. Če ste geslo izgubili, se obrnite na vašega učitelja pri ustreznem predmetu.
17. 5. 2023

Raztapljanje polževe hišice v kisu

Posnetek v malo več kot 1 minuti prikaže dogajanje v kozarcu, v katerem se polževa hišica raztaplja v alkoholnem kisu in ki je zares trajalo 4 ure. Poskus je bil eden od letošnjih poskusov pri Kresnički. Tale pohitreni film je posnel Andrej Guštin.

8. 4. 2023

9. tekmovanje Kresnička je že skoraj končano

Uspešno smo pripeljali do srečnega zaključka (no; skoraj; uradnih rezultatov sicer še nimamo, bodo pa kmalu) že 9. tekmovanje v znanju naravoslovja Kresnička. Najpomembnejša novica je, da smo v Arhivu na spletni strani Kresničke že objavili tudi vse letošnje tekmovalne naloge in rešitve. Vabljeni k ogledu vsi, ki niste tekmovali ali tekmovanja organizirali in jih še ne poznate!

20. 1. 2022

Januarska govorilna ura

V ponedeljek, 24. januarja 2022, bomo ob 18.00 na zoomu odgovarjali na vprašanja, ki jih morda imate mentorji glede letošnjih Kresničkinih poskusov. Povezava na zoom:

https://uni-lj-si.zoom.us/j/91406839219

Da vas bomo iz čakalnice spustili na srečanje, si morate v nastavitvah pri zoomu urediti ime: izpisano naj bo vaše ime in priimek ter šola, s katere ste.