Tekmovalne naloge DMFA Slovenije

Seznam e-gradiv

V seznamu so razvrščene vse pole s tekmovalnimi nalogami in drugimi gradivi, ki jih je možno kupiti v elektronski obliki. Gradiv ni možno dobiti v papirni obliki. Tekmovalne pole so na voljo v enaki obliki, kot so bile dane na tekmovanju, poleg nalog pa so zapisane še rešitve. Če boste hkrati izbrali več pol oz. gradiv, bodo zaradi enostavnosti prenosa vsa gradiva združena v eno PDF datoteko.

Nalog s preteklih tekmovanj, ki so/bodo kmalu izšle v knjižni obliki, ni možno kupiti v elektronski obliki. Knjige lahko kupite/naročite pri DMFA Založništvo (naročilnica). Knjige si je možno izposoditi v Matematični knjižnici, večino teh nalog pa je možno najti tudi v starejših številkah Preseka.

Pri nalogah s tekmovanj je zapisano šolsko leto, ko je tekmovanje bilo izvedeno. Ker se vsako šolsko leto začne septembra, so bila tako npr. spomladanska tekmovanja v (koledarskem) letu 2013 izvedena v šolskem letu 2012/2013, jesenska tekmovanja v letu 2013 pa v šolskem letu 2013/2014.

Cenik

Artikel Opis Cena (z DDV)
Tekmovalne naloge Sveženj tekmovalnih nalog z rešitvami za vse skupine na eni stopnji tekmovanja. 0,25 EUR
Dodatne naloge Ducat nalog z rešitvami za pripravo na tekmovanje Mednarodni matematični kenguru (tj. Paket). 0,50 EUR
Obdelava naročila Strošek materialnega poslovanja pri plačilu na TRR in izdajanju računa. Pri plačilu z Moneto ne zaračunavamo stroškov obdelave naročila, saj je postopek avtomatičen. 2,00 EUR

Postopek nakupa s plačilom na TRR

 • Najprej na naši spletni strani izberete želena gradiva.
 • Izberite način plačila Nakazilo na TRR in pritisnite na gumb . Seveda pred tem ne pozabite izpolniti podatkov o naročniku. Podatek E-pošta je obvezen, saj Vam bomo po elektronski pošti poslali predračun in po prejetem plačilu Vam bomo po e-pošti tudi poslali povezavo za prenos datoteke z gradivi.
 • Če je bilo naročilo uspešno sprejeto, boste na zaslonu videli napis Naročilo je bilo uspešno sprejeto., po elektronski pošti pa boste prejeli ponudbo/predračun.

  Uspešno sprejeto naročilo še ne pomeni, da je bilo naša odposlana e-pošta tudi uspešno sprejeta na Vašem e-poštnem naslovu. Če e-pošte ne boste prejeli v doglednem času, preverite Vaš poštni predal neželene pošte ali pa poskusite naročilo ponovno oddati, po možnosti z drugim e-poštnim naslovom.

 • Ponudba za plačilo preko TRR je veljavna 7 dni. Prosimo, da pri plačilu nadvse skrbno prepišete sklicno številko, sicer plačila ne bomo mogli povezati z naročilom.
 • Po prejetem plačilu na naš transakcijski račun (in obdelavi v računovodstvu) Vam bomo po elektronski pošti poslali povezavo za prenos gradiv in račun.

Postopek nakupa s plačilom z Moneto

Moneta Naročniki, ki imajo sklenjeno naročniško razmerje z mobilnim operaterjem, ki nudi storitev Moneta, lahko plačajo prenos datoteke s tekmovalnimi nalogami DMFA Slovenije in drugimi gradivi v skladu z navodili in pogoji izvajalca te storitve. Naročniki plačajo prenos na podlagi računa mobilnega operaterja.

 • Najprej na naši spletni strani izberete želena gradiva. Zaradi velikosti datotek ne priporočamo, da izberete več kot 10 gradiv naenkrat.
 • Izberite način plačila Moneta in pritisnite na gumb . Sistem Vas bo preusmeril na spletno mesto poslovnega sistema Moneta.
 • V vnosno polje vpišete številko Vašega GSM telefona in kliknete na gumb . V kratkem času (10-15 sekund) prejmete na mobilni telefon SMS sporočilo z varnostnim geslom (petštevilčno kodo). To geslo vpišete v vnosno polje Geslo in kliknete gumb . Geslo je veljavno le enkrat, pa tudi neuporabljeno geslo postane neveljavno po nekaj minutah. Če se pri vnosu gesla zmotite, morate še enkrat vpisati številko Vašega GSM telefona in sistem Vam bo SMS sporočilo ponovno poslal. Storitev Moneta se samodejno izklopi, ko poskuša uporabnik trikrat zaporedoma vstopiti v sistem z napačnim geslom. V tem primeru je potrebno pojasniti razloge za vnos napačnih gesel na telefonski številki 041 700 700 (center za pomoč naročnikom).
 • Po vnosu gesla se Vam bo odprla stran, v katero lahko, če želite imeti na računu Vaše ime, vpišete Vaše osebne podatke. Če ste davčni zavezanec, to označite v polju Sem davčni zavezanec. Nadaljujete s pritiskom na gumb . Nakup lahko opravite anonimno, v tem primeru podatkov ni potrebno vpisati. Če ste v nastavitvah tako zahtevali, Vas sistem Monete lahko ponovno opozori na ceno storitve, ki jo morate v tem primeru dodatno potrditi.
 • Na koncu se Vam na zaslonu prikaže društvena spletna stran, kjer lahko spremljate status nakupa. Po nekaj sekundah bo poslovni sistem Moneta Vaš nakup potrdil in tedaj bo na zaslonu viden napis Potrditev nakupa je uspela. S klikom na gumb boste zatem lahko prenesli PDF datoteko z izbranimi gradivi. Priporočamo Vam, da najprej zabeležite ID nakupa, nato pa prenesete datoteko in jo shranite na disk, saj večkraten prenos ni možen. Reklamacije lahko rešujemo le, če navedete ID nakupa.
 • Priporočamo Vam, da po zaključenem nakupu in uspešnem prenosu ustrezne PDF datoteke na Vaš računalnik zaključite sejo na Moneti in za Vašo evidenco odtisnete račun.

Poravnava stroškov pri nakupu z Moneto

Za uporabo Monete je pri nekaterih mobilnih operaterjih potrebno plačati priključno takso ali mesečno naročnino, stroški nakupa plačljivih vsebin se seveda obračunajo posebej. Stroški se praviloma zaračunavajo enkrat mesečno in bodo zabeleženi na Vašem mesečnem računu za mobilne storitve. Na računu bodo navedeni ponudniki storitev in skupni zneski za storitve, ki ste jih pri posameznem ponudniku porabili.

Varnostne nastavitve

 • Prenos podatkov med uporabnikovim računalnikom, društvenim strežnikom in računalnikom poslovnega sistema Moneta poteka po zaščitenih povezavah (SSL; certifikati), zato morate tak prenos omogočiti.
 • Za plačevanje z Moneto morate imeti omogočeno sprejemanje piškotkov (cookies) in odpiranje pop-up oken z obvestili. Če piškotki niso omogočeni, Vas sistem po vnosu pravilnega gesla ponovno vrne na vstopno stran.
 • Varnostne nastavitve na Vašem računalniku morajo omogočati odpiranje in shranjevanje PDF datotek.
 • Pregledovalnik PDF datotek pa mora omogočati odpiranje kriptografsko zaščitenih datotek.