Barbara Rovšek, 26. 9. 2022

Ekipa za IJSO 2022

V soboto, 24. septembra 2022, je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani potekal zadnji izbor ekipe, ki bo decembra odpotovala v Kolumbijo na 19. Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado. Pričelo se je ob 10.05 in zaključilo ob 13.10; brez odmora. Učenke in učenci (nekatere in nekateri že skoraj 1 mesec dijakinje in dijaki) so 3 ure reševali naloge iz biologije (originalno 9 strani, stisnjeno na 8), kemije (4 strani + periodni sistem na svoji strani) in fizike (4 naloge na 4 straneh).

V ekipo so se uvrstili Blaž Gašperlin (lani devetošolec na OŠ Franceta Prešerna Kranj, zdaj dijak 1. letnika Gimanzije Kranj), Martin Alojz Flisar (lani devetošolec na OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja Črnuče, zdaj dijak 1. letnika Gimnazije Bežigrad), Primož Markovič (devetošolec na OŠ Milana Šuštaršiča, Ljubljana), Tifani Bergel (lani devetošolka na OŠ 16. decembra, Mojstrana, letos dijakinja 1. letnika Gimnazije Jesenice), Svit Miklavčič (lani devetošolec na OŠ Prežihovega Voranca, Ljubljana, letos dijak 1. letnika Gimnazije Vič) in Maj Bombek (lani devetošolec na OŠ Tabor I Maribor, letos dijak 1. letnika Tehniške gimnazije SERŠ Maribor).

Naloge za izbirni test smo sestavili in potem izdelke tudi ocenili (pritožb pa ne sprejemamo) Domen Vaupotič, Iztok Tomažič in Barbara Rovšek.

Sodelovanje Slovenije na IJSO je skupni projekt DMFA Slovenije in ZOTKS.

BR