Nežka Mramor Kosta, 18. 10. 2022

Uporaba matematike s primeri iz naravoslovja in Uporaba računalnika na primerih iz naravoslovja

Delavnici pri Zvezi za tehnično kulturo Slovenije

 

V novembru bodo pri Zvezi za tehnično kulturo Slovenije pričeli z izvajanjem dveh tedenskih delavnic. Preko Zoom srečanj jih bo vodil dr. Aleš Berkopec, ki je tudi avtor knjige Uporaba matematike z rešenimi primeri iz naravoslovja.

 

a6_rezultat
a6_rezultat

Delavnica Uporaba matematike s primeri iz naravoslovja je namenjena srednješolcem in starejšim osnovnošolcem, ki jih zanima poglobljena uporaba matematike v naravoslovju in tehniki. Prijave so že odprte, več informacij pa najdete na povezavi.

Na delavnico se lahko vključite kadarkoli, saj teme med seboj niso povezane, prav tako pa je odprt tudi forum v podporo delavnici, kjer so na voljo vprašanja in odgovori, naloge, literatura … 

 

 

 

 

Gnuplot
Gnuplot

Delavnica Uporaba računalnika na primerih iz naravoslovja je namenjena dijakom višjih letnikov srednje šole. V okviru tedenskih srečanj bomo pokazali, kako uporabiti prosto dostopno programsko opremo pri reševanju fizikalnih in ostalih nalog, kadar jih ne moremo ugnati zgolj s papirjem in svinčnikom. Več informacij in prijave so na voljo tukaj.

Tudi na to delavnico se lahko vključite kadarkoli, saj teme med seboj niso povezane, odprt pa je tudi forum v podporo delavnici, kjer so na voljo vprašanja in odgovori, naloge, literatura … 

 


Gnuplot